Куди подівся Німесил®? Коментар представництва компанії «Берлін-Хемі»

З 1 квітня 2023 р. в Україні запроваджено елект­ронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби. Це рішення створило підґрунтя для поширення панічних настроїв серед населення, і 31 березня 2023 р. аптеки зіткнулися з піковим попитом на ліки, що сприяло значному збільшенню обсягів продажу. Так, у гривневому вираженні обсяги аптечного продажу зросли на 345% та на 248% в упаковках порівняно з аналогічним днем минулого року. Попит на деякі лікарські засоби значно пере­вищував пропозицію. Так, 31 березня 2023 р. обсяги роздрібного продажу такого популярного препарату, як НІМЕСИЛ® від компанії «Берлін Хемі», зросли на 424% у натуральному вираженні*, що призвело до формування тимчасового дефіциту. Втім, як кажуть, земля чутками повниться і вже за декілька днів, коли паніка зійшла нанівець, тимчасова відсутність Німесилу на аптечних полицях почала обростати здогадками, серед яких і припущення, що НІМЕСИЛ® проходить пере­реєстрацію і що виникли проблеми з поставками. Тож, редакція «Щотижневика АПТЕКА» вирішила внести ясність у це питання і попросила Сергія Ківу, продакт-менеджера представництва компанії «Берлін-Хемі», що відповідає за промоцію препарату Німесил®, розвіяти всі сумніви щодо доступності цього затребуваного лікарського засобу на аптечних полицях.

С. Ківа наступним чином прокоментував ситуацію, що склалася:

«Перш за все хочу підкреслити, що препарат НІМЕСИЛ® наразі не знаходиться у процесі перереєстрації, а має необмежений термін дії реєстраційного посвідчення. Панічні настрої перед запровадженням е-рецепта на всі рецептурні лікарські засоби призвели до бажання населення придбати важливі для них ліки про запас, відповідно, ми могли спостерігати драматичне зростання попиту на препарат НІМЕСИЛ®, що призвело до значного зменшення товарних запасів не тільки в аптечних мережах, а й безпосередньо у дистриб’юторів. Представництво компанії «Берлін-Хемі» робить усе, щоб якнайшвидше забезпечити доступність препарату НІМЕСИЛ® на аптечних полицях. Наразі ж ми можемо спостерігати невеликі перебої у поставках, спровоковані піковим попитом 31 березня та його «залишковими» ефектами у наступні дні. Тож, уже найближчим часом ситуація з наявністю лікарського засобу НІМЕСИЛ® на полицях аптек має нормалізуватися.

Незважаючи на здорожчання логістики, розуміючи важливість забезпечення доступності лікарських засобів та як відповідальний виробник, компанія «Берлін-Хемі» не змінила ціни на продукцію для українського ринку. Ми продовжуємо роботу, надаючи консультативну та освітню підтримку медичній спільноті на всій території України, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
*За даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer» компанії «Proxima Research»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті