15-й випуск Державного формуляра лікарських засобів: оприлюднено проєкт наказу

10 Квітня 2023 12:24 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України 7 квітня оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу відомства «Про затвердження п’ятнадцятого випуску Державного формуляра лікарських засобів та забезпечення його доступності» (далі — проєкт наказу).

Традиційно метою розробки Державного формуляра лікарських засобів є створення на державному рівні та впровадження якісної формулярної системи раціональної фармакотерапії — безпечного, ефективного та економічно обґрунтованого застосування ліків через забезпечення працівників охорони здоров’я об’єктивною професійно спрямованою інформацією про них. Структура формуляра складається з основних 21 розділу та 11 додатків.

Також у проєкті зазначається, що Державний формуляр використовуватиметься в медичних закладах державної або комунальної форми власності.

У п’ятнадцятому випуску оновлено всі розділи, вилучено ліки, що не були зареєстровані в Україні станом на 01.09.2022 р.

Зазначимо: у разі прийняття 15-го випуску Державного формуляра лікарських засобів, відповідно втратить чинність 14-й випуск, затверджений наказом МОЗ України від 13.06.2022 р. № 1011.

Термін обговорення проєкту наказу становить 30 календарних днів з моменту його оприлюднення. Зауваження та пропозиції щодо проєкту наказу необхідно надсилати до ДП «Державний експертний центр МОЗ України» в електронному вигляді на e-mail: [email protected].

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті