Держпродспоживслужба Харківщини за березень проаналізувала більше 50 тис. цін на ліки

18 Квітня 2023 1:39 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в Харківській обл. інформує про результати проведеного щомісячного моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь у програмі реімбурсації «Доступні ліки» за березень 2023 р.

«Аналізу підлягають розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації», — зазначається в повідомленні.

Відтак, за вказаний період було опрацьовано інформацію від 360 аптечних закладів, проаналізовано понад 50,3 тис. цін на ліки щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не виявлено.

Держпродспоживслужба вчергове нагадує суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на фармацевтичному ринку: за недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на ліки, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачено адміністративно-господарські санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни й ціноутворення» та адміністративна відповідальність згідно зі ст. 1652 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті