Визнання українських GMP-сертифікатів у ЄС — один із напрямів роботи МОЗ у 2023 р.

09 Травня 2023 2:24 Поділитися

9 травня Україна вперше відзначає День Європи одночасно з країнами ЄС. Відповідний указ підписав Президент напередодні. З цієї нагоди Міністерство охорони здоров’я розповідає про ключові здобутки за останній рік та основні цьогорічні пріоритети в наближенні української сфери охорони здоров’я до європейських стандартів.

Отже, протягом останнього року на шляху України до євроінтеграції було ухвалено два з ключових законів:

У 2023 р. ключовими євроінтеграційними пріоритетами залишаються питання громадського здоров’я — попереду розробка та затвердження близько сотні підзаконних актів, серед них у сфері епідеміологічного контролю за інфекційними захворюваннями — триває робота над новим законом «Про захист від інфекційних захворювань», а також реалізація національного плану дій щодо впровадження міжнародних медико-санітарних правил в Україні.

Не менш важливою залишається робота в напрямі стимулювання розвитку фармацевтичного виробництва в Україні та поліпшення доступу до лікарських засобів. Зокрема, МОЗ посилює роботу над розширенням дії Угоди ACAA (Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products) на фармацевтичний сектор, в тому числі в розрізі визнання українських GMP-сертифікатів у ЄС.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті