ВООЗ закриває офіс з профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями у москві

16 Травня 2023 3:52 Поділитися

За відповідне рішення 15 травня проголосувала абсолютна більшість держав-членів під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Відтепер функції Європейського офісу ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями будуть делеговані офісу в Копенгагені (Данія).

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, нагадав, що в травні минулого року Україна подала до Європейського регіонального бюро ВООЗ запит щодо переміщення офісу з москви за межі рф, який підписали 38 держав.

ВООЗ підтримала резолюцію, пообіцявши вивчити таку можливість, а також відмовитися від проведення семінарів, конференцій та інших заходів у рф. Тоді 43 країни проголосували «за» та лише 3 — рф, білорусь і таджикистан — «проти».

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, під час виступу на спеціальній сесії Регіонального комітету ВООЗ зазначив, що Україна готова значно посилити свою залученість до роботи офісу в новому статусі та докласти всіх зусиль, щоб досвід, отриманий системою охорони здоров’я в Україні та вітчизняними медичними працівниками протягом війни та в процесі відновлення, був також успішно трансформований в глобальні рішення з протидії неінфекційним захворюванням.

За матеріалами moz.gov.ua,
facebook.com/radutskyy

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті