Для військових послуги з проходження ВЛК на базі цивільних медзакладів будуть безоплатними — НСЗУ

19 Травня 2023 1:37 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) нагадує, що Програму медичних гарантій розширено додатковим пакетом медичних послуг «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки», який пришвидшить процес проходження військово-лікарських комісій (ВЛК). Відповідне рішення закріплено у постанові КМУ від 18.04.2023 р. № 343.

Як зазначається у повідомленні, при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки наразі вже формуються позаштатні ВЛК, які працюватимуть на базі цивільних медичних закладів. НСЗУ укладатиме договори з цими закладами і оплачуватиме послуги. Тариф становить 883 грн за один медичний огляд. Для всіх військових, що проходитимуть такі ВЛК, послуги будуть безоплатними.

«Проходження ВЛК приносило багато некомфортних речей для українців, які йдуть захищати нашу країну зі зброєю в руках. При розробці нового пакету для нас важливо було сформувати вимоги, які б дали змогу отримати якісні огляди. Зараз триває прийом пропозицій від медичних закладів. На цей напрям у Програмі медичних гарантій заплановано понад 536 млн грн. Оплата здійснюватиметься за фактом проведення медичного огляду», — зазначила Наталія Гусак, голова НСЗУ.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті