Вплив пробіотиків на симптоми синдрому подразненого кишечнику

25 Травня 2023 3:40 Поділитися

Синдром подразненого кишечнику (СПК) уражує близько 4–10% населення. Цей розлад є причиною погіршення якості життя, особливо для 25% пацієнтів із найтяжчою формою.

У проспективному багатоцентровому дослідженні французькі гастроентерологи спостерігали 233 дорослих із СПК IV. Пацієнти приймали одну капсулу Bifidobacterium longum 35624 (109 колонієутворювальних одиниць) на добу протягом 30 днів. Їм порадили не змінювати свій раціон під час дослідження.

Після 30-денного періоду лікування B. longum 35624 виявлено значне зниження тяжкості СПК порівняно з початковим рівнем. 57% пацієнтів відчули загальне зменшення вираженості симптомів. Рівень тяжких симптомів знизився з 46,6 до 20%; помірних симптомів — з 48,1 до 36,1%; вираженість легких симптомів збільшилася з 4,7 до 35,2%. Також у 8,7% пацієнтів відмічено ремісію після лікування порівняно з 0,9% до лікування.

Отже, лікування пробіотиком Bifidobacterium longum 35624 призвело до значного зменшення вираженості симптомів приблизно у 2/3 пацієнтів із СПК. Покращання стану також відмічено у пацієнтів, які мали найсерйозніші симптоми на початку. Крім того, учасники дослідження повідомили, що якість їх життя підвищилася після лікування.

За матеріалами www.univadis.fr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті