FDA пропонує правила підготовки інформації для пацієнтів про ліки

31 Травня 2023 12:18 Поділитися

Щоб вирішити проблему неефективного інформування пацієнтів про ліки, Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) підготувало та запропонувало для громадського обговорення набір правил «Посібник з ліків: інформація про ліки для пацієнта» (Medication Guide: Patient Medication Information).

Ці рекомендації мають допомогти надавати чітку, стислу, доступну та корисну письмову інформацію про ліки в узгодженому та легкому для розуміння форматі. Вони поширюватимуться на рецептурні, зокрема, біологічні препарати, а також донорську кров та продукти з неї.

Із посиланням на ряд досліджень FDA повідомляє, що поточна система письмової інформації про рецептурні ліки може бути заплутаною, суперечливою, неповною або повторюваною. Коли таку важливу інформацію важко зрозуміти, пацієнти можуть розчаруватися, припинити прийом ліків або не приймати їх відповідно до вказівок, що може завдати шкоди їх здоров’ю. При цьому недотримання режиму лікування може спричинити майже 25% госпіталізацій, 50% невдач лікування та близько 125 000 випадків смерті у США щороку.

Стандартизований формат, рекомендований FDA, має включати наступні частини:

  • назва препарату/біологічного препарату;
  • короткий виклад показань та застосування;
  • важлива інформація з безпеки;
  • поширені побічні ефекти;
  • інструкція для застосування.

Інформація про ліки надаватиметься пацієнтам разом із препаратами, що відпускаються за рецептом, і певними біологічними продуктами, а також буде викладена в інтернеті для загального доступу. На додаток до основної мети полегшення допомоги пацієнтам у безпечному та ефективному застосуванні ліків, інформація про ліки для пацієнта також замінить два типи схваленої FDA письмової інформації про ліки для пацієнтів (рецептурні і деякі біологічні препарати), що буде більш економічно ефективним для виробників ліків і деяких біологічних продуктів.

За матеріалами www.fda.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті