На сайті МОЗ з’явився дашборд про розподіл гуманітарної допомоги

05 Червня 2023 5:06 Поділитися

За період воєнного стану в Україну через координацію МОЗ надійшло більше ніж 12,5 тис. тонн медичної гуманітарної допомоги на суму понад 13,5 млрд грн. Це сукупна підтримка українських та міжнародних організацій, а також урядів країн світу, що стоять на боці української незалежності та непорушності державних кордонів. Низка країн світу, міжнародні та партнерські організації, український та іноземний бізнес, а також безпосередньо медичні заклади інших країн продовжують підтримувати Україну у цей складний період.

МОЗ створено дашборд з інформацією про розподіл гуманітарної допомоги, що з першого дня російської агресії прибуває на склади МОЗ.

«Ми створили інтерактивний дашборд, щоб кожен, у кого виникають запитання, міг зайти і самостійно побачити, як розподіляється гуманітарна допомога. Скільки вантажів доставлено в регіони, яка саме це допомога: лікарські препарати, обладнання, автомобілі швидкої допомоги. На дашборді є вся ця інформація, причому вона завжди актуальна, оскільки дані оновлюються щогодини», — розповіла заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

На сторінці можна знайти інформацію про те, який гуманітарний вантаж вже доставлено в заклади охорони здоров’я в регіони, зокрема:

  • лікарські засоби;
  • засоби індивідуального захисту;
  • медичне обладнання;
  • автомобілі швидкої допомоги;
  • витратні матеріали.

Також МОЗ створено пріоритетний перелік ліків, медичних виробів, витратних матеріалів, яких нині першочергово потребують заклади охорони здоров’я. Слід враховувати його, формуючи гуманітарну допомогу. Перелік доступний на дашборді.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті