Як лікарські трави впливають на лікування остеопорозу?

07 Червня 2023 3:55 Поділитися

Вчені незалежно один від одного проаналізували рандомізовані контрольовані дослідження (Спеціалізований реєстр Кокранівської комплементарної медицини, CENTRAL, MEDLINE, EMBASE та ін.) щодо впливу китайських рослинних ліків для терапії первинного остеопорозу порівняно з плацебо та традиційними методами лікування.

Досліджено застосування 99 різних китайських трав’яних ліків у 108 рандомізованих дослідженнях за участю понад 10 тис. учасників.

У дослідженнях встановлено, що терапія китайськими рослинними ліками порівняно з плацебо чинила кращий вплив на оцінку якості життя, підвищення мінеральної щільності кісткової тканини (далі МЩКТ). Порівняно з традиційною медициною в 61 дослідженні, 23 свідчать, що китайські лікарські трави чинили статистично значущий вплив на підвищення МЩКТ. Із 48 досліджень, в яких оцінювали китайські лікарські трави та західні препарати, 26 показали кращий ефект комбінованої терапії на підвищення МЩКТ.

Слід відмітити, що жодне дослідження не повідомляло про смерть або серйозні побічні ефекти під час застосування китайських трав’яних ліків, але в деяких дослідженнях відмічені незначні побічні ефекти, такі як нудота, діарея тощо.

Отримані результати свідчать про те, що позитивний ефект китайських трав’яних ліків щодо підвищення МЩКТ потребує подальших більш ретельних досліджень.

За матеріалами www.cochranelibrary.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті