МОЗ планує оптимізувати діяльність Держлікслужби

Під головуванням міністра охорони здоров’я Украї­ни Віктора Ляшка за участю голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) Романа Ісаєнка відбулася селекторна нарада з територіальними органами Держлікслужби щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оптимізації діяльності Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками».

Проєкт акта покликаний оптимізувати діяльність територіальних органів Держлікслужби шляхом їх ліквідації та утворення територіальних управлінь (відділів) як структурних підрозділів апарату Держлікслужби. Крім того, передбачається, що в межах роботи з удосконалення організаційної структури оновиться і склад державних службовців. Це сприятиме залученню на державну службу висококваліфікованих фахівців, які зможуть ефективно виконувати всі завдання, передбачені законодавством.

«Під час наради міністр також доручив голові Держлікслужби Роману Ісаєнку провести нараду з усіма територіальними органами, аби додатково детально обговорити всі зміни, що плануються відповідно до проєкту, та опрацювати всі зауваження та пропозиції», — йдеться в повідомленні.

Окрім цього, учасники наради обговорили готовність до роботи під час майбутнього опалювального сезону. Міністр наголосив, що до нього слід почати готуватися вже зараз, аби всі структурні підрозділи мали альтернативні джерела електропостачання, тобто було забезпечено належне безперебійне виконання всіх функцій, покладених на Держлікслужбу. Особливу увагу необхідно звернути на ті територіальні підрозділи, які зазнали пошкоджень внаслідок атак рф.

Нагадаємо, нещодавно в МОЗ на черговій апаратній нараді було розглянуто стратегії створення єдиного національного регуляторного органу в сфері обігу ліків та іншої медичної продукції, що відповідає рекомендаціям ЄС та ВООЗ і є ще одним кроком на шляху приведення системи обігу ліків в Україні у відповідність із законодавством ЄС.

За матеріалами та фото moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ольга 16.06.2023 8:12
Щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оптимізації діяльності Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками». Нічого по вказаним питанням в Україні не робиться. Про хворих людей, яким потрібні психотропні засоби засоби не думаєте зовсім. Чому неоприлюднений перелік ліків для лікування психіатричних захворювань ? Чому нема вибору сучасних дієвих ліків ? ( крім індійських препаратів ). Чи можливо цю категорію хворих за людей не рахуєте?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті