В Англії розроблять настанови з повторного призначення для «первинки»

23 Червня 2023 10:57 Поділитися

Королівське фармацевтичне товариство (Royal Pharmaceutical Society — RPS) у співпраці з Королівським коледжем лікарів загальної практики (Royal College of General Practitioners — RCGP) створить настанову для покращання повторного призначення ліків у первинній ланці. Протягом наступних 18 міс RPS і RCGP у складі робочої групи за дорученням Національної служби охорони здоров’я (National Health Service — NHS) Англії займатимуться створенням набору інструментів, планів їх впровадження для лікарів загальної практики та аптек, а також оцінять їх вплив на догляд за пацієнтами та його впровадження в медичних практиках і аптеках.

Рекомендації відповідатимуть плану NHS щодо зменшення надмірного призначення. Нині, за словами Клер Говард (Clare Howard), клінічного консультанта і керівника розробки та впровадження набору інструментів, у первинній ланці Англії призначають та відпускають понад 1 млрд рецептурних препаратів, і понад 75% з них — за повторними рецептами.

Як зазначила К. Говард, переважна більшість ліків призначається та відпускається безпечно, але у системах надання допомоги існують ризики, і оскільки із інтенсифікацією фармакотерапії вони стають більш завантаженими, потрібно переконатися, що відповідні процеси є як безпечними для пацієнтів, так і ефективними для надавачів первинної медичної допомоги.

За словами Тоні Евері (Tony Avery), лікаря загальної практики, професора первинної медико-санітарної допомоги Ноттінгемського університету (University of Nottingham), національного клінічного директора NHS England із призначення рецептів, наявність ліків за повторними рецептами полегшує життя пацієнтам, лікарям загальної практики та громадським аптекам, але якщо процес повторного призначення не розроблено або призначення пацієнтів не перевіряються на регулярній основі, можуть виникнути проблеми та марнотратство.

«Інструкції та навчальні ресурси, які будуть розроблені RPS і RCGP, забезпечать ефективну роботу системи повторних призначень для пацієнтів і бригад первинної медичної допомоги NHS, знизять неефективність і марнотратство і, що найважливіше, забезпечать безпеку пацієнтів», — підкреслив Т. Евері.

За матеріалами www.rpharms.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті