Реімбурсація інсулінів: з 1 липня в ЕСОЗ зазначатиметься категорія інсулінозалежних пацієнтів

28 Червня 2023 12:49 Поділитися

МОЗ інформує, що з 1 липня у плані лікування інсулінозалежних пацієнтів обов’язково вказуватиметься категорія таких пацієнтів. Це потрібно для забезпечення більш коректного та ефективного призначення інсулінів та їх подальшого відшкодування за програмою реімбурсації.

Категорія інсулінозалежних визначатиметься на основі даних про проведену клінічну оцінку. Тобто лікарі почнуть фіксувати в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) електронні медичні записи про оцінку стану інсулінозалежних пацієнтів на основі огляду пацієнта, наявних електронних медичних записів, аналізу його медичної історії, документації тощо.

Запис про клінічну оцінку щодо категорії інсулінозалежного пацієнта створює лікар-ендокринолог. На час воєнного стану цю функцію може також виконувати лікар первинної медичної допомоги у разі призначення інсуліну пацієнтам.

Після цього під час створення призначення інсуліну за програмою реімбурсації в плані лікування пацієнта лікуючий лікар буде посилатися на запис про клінічну оцінку. Ця вимога є обовʼязковою та передбачається Порядком реімбурсації лікарських засобів.

У МОЗ наголошують, що це нововведення не вплине на лікувальний процес пацієнта чи процес отримання інсулінів за рецептом.

Водночас до 1 липня лікарі мають пройти відповідне навчання та почати активно використовувати функціонал клінічної оцінки в ЕСОЗ для отримання необхідної практики та досвіду.

Тому в МОЗ звертають увагу, що для цього лікарі можуть пройти навчальний курс щодо роботи з новим функціоналом в ЕСОЗ на платформі Академії Національної служби здоров’я України.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті