Реімбурсація медичних виробів за ПМГ: рішення ухвалено

30 Червня 2023 6:24 Поділитися

30 червня відбулося засідання Кабінету Міністрів України. Серед ухвалених рішень — питання реімбурсації медичних виробів.

Отже, на виконання пункту 53 розділу IV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 19.10.2017 р. № 2168-VIII для впровадження реалізації реімбурсації медичних виробів за Програмою медичних гарантій (ПМГ) з 1 липня 2023 р. Урядом ухвалено рішення внести зміни до постанови КМУ від 28.07.2021 р. № 854, які передбачають визначення порядку реімбурсації та розрахунку граничних оптово-відпускних цін на медичні вироби, що підлягатимуть реімбурсації за ПМГ.

Зазначимо, що наразі тексту ухвалених рішень не оприлюднено.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
та за матеріалами t.me/tmelnychuk,
фото з урядового порталу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Іван 03.07.2023 2:25
Прийняли і що далі? Сьогодні вже 3 липня, постанова діє третій день, а де хоть якісь документи щоб почитати як це робити? Чи вже традиційно - заднім числом щось випустять.... Чому не зробити відразу добре, завчасно, для ринку... Ні, популізм перш за все - ми ввели реімбурсацію! ... на словах...
Євген 03.07.2023 5:17
Сам процес реімбурсації почнеться лише після того, як буде затверджено безпосередньо Перелік медичних виробів, які підлягають реімбурсації. Уряд лише прийняв рішення, що це варто зробити і створив підзаконну нормативно-правову базу для цього.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті