НСЗУ здійснюватиме моніторинг наявності ліків для тромболітичної терапії у лікарнях

07 Липня 2023 11:03 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє про початок здійснення моніторингу наявності ліків для тромболітичної терапії у лікарнях, які уклали договір за пакетами «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» (229 закладів) та «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда» (73 заклади).

Для цього НСЗУ розробила та впровадила форму для звітування «Інформація про обіг антитромболітичних лікарських засобів (В 01А D ферменти)» у лікарнях. Інструкція щодо заповнення звіту доступна за посиланням.

НСЗУ звертає увагу: звіт необхідно подавати щомісячно до 15 числа за попередній звітний місяць! Також додатково наголошується, що у разі помилки у звіті надавачі мають право змінити його до 20 числа (включно) поточного місяця. Звіти за минулі періоди зміні не підлягають.

«Наявність такого засобу моніторингу дасть змогу контролювати виконання умов договору надавачем, гарантуватиме пацієнтам та лікарям можливість застосовувати сучасні методи лікування. Зокрема, завдяки заповненню форми НСЗУ моніторуватиме забезпеченість надавачів медичних послуг ліками для тромболітичної терапії, джерела їх надходження. У майбутньому зведена інформація щодо забезпечення тромболітиками буде розміщена на дашборді НСЗУ, що буде корисним для пацієнтів, громадських організацій, закладів охорони здоров’я», — йдеться в повідомленні.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті