Держлікслужба наголошує на дотриманні законодавства щодо відпуску рецептурних ліків з аптек

12 Липня 2023 5:29 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) акцентує увагу фармацевтів, асистентів фармацевтів, які забезпечують відпуск ліків та медичних виробів з аптек, щодо безумовного дотримання положень наказу МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360.

Разом з тим Держлікслужба нагадує і про відповідальність за порушення визначених законодавством вимог щодо відпуску ліків. Відтак згідно зі статтею 42-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відпуск рецептурних ліків в аптеках без рецепта тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг). У разі повторного, протягом року, вчинення правопорушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, — штраф від 100 до 200 нмдг.

Окрім того, відпуск ліків з аптек, у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля ліками) особі, яка не досягла 14-річного віку, тобто малолітній особі, а також доставка ліків кінцевому споживачу — особі, яка не досягла вказаного вище віку, — тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 нмдг. У разі повторного вчинення правопорушення — накладення штрафу від 300 до 400 нмдг.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті