Компанією «Фармак» успішно пройдено планову інспекцію та отримано сертифікати GMP Європейського Союзу

22 Вересня 2023 11:45 Поділитися
У 2022 р. Україна отримала статус кандидата на членство в Європейському Союзі (ЄС) і, незважаючи на повномасштабну війну на її території, впевнено крокує в напрямку євроінтеграції у всіх сферах. Фармацевтична індустрія не є винятком в цьому плані, а її представники — виробники лікарських засобів — продовжують працювати над впровадженням європейських законодавчих норм на виробництві.

За повідомленням пресслужби компанії «Фармак», протягом тижня польський регуляторний орган інспектував виробництво компанії на відповідність вимогам Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice for Medicinal Products — GMP)  зразка ЄС. За результатами інспекції компанія отримала позитивний висновок від інспекторів та сертифікати відповідності GMP ЄС терміном на 3 роки. Вони розповсюджуються на виробничі дільниці з виготовлення стерильних та нестерильних лікарських засобів.

Окрім планової ресертифікації, компанія отримала європейські GMP-сертифікати на нові дільниці, які введені в експлуатацію протягом 2021–2023 рр. Серед них — дільниці з виготовлення стерильних лікарських засобів в ампулах і флаконах, ліків у формі крапель та спреїв, а також дільниця з випуску препаратів у формі таблеток.

Нагадаємо, що перший сертифікат GMP ЄС отриманий компанією «Фармак» у 2005 р. від регуляторного органу Латвії.

Про GMP

GMP — це частина системи забезпечення якості, яка гарантує, що фармацевтична продукція виробляється і контролюється за стандартами якості та згідно з торговельною ліцензією, відповідає її призначенню. Принципи та правила GMP є обов’язковими для всіх країн-членів ЄС.

Про Фармак

«Фармак» — успішна фармацевтична компанія, один із лідерів фармацевтичної галузі в Україні із постійно зростаючою часткою ринку, яка має сталу репутацію відповідального бізнесу та надійного партнера. Запорукою успіху та визнання компанії на національному та міжнародному рівнях є впровадження, підтримка та постійне поліпшення інтегрованої системи управління бізнесом на засадах належних практик фармацевтичноï дiяльностi, мiжнародних стандартів, чинних нормативно-правових документiв, застосовних до дiяльностi компанії та цілей Глобального договору Організації Об’єднаних Націй.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА» за матеріалами компанії «Фармак»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті