Дія.Engine: платформа, що автоматизує державні послуги в сфері медицини

28 Вересня 2023 3:20 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України у співпраці із партнерами реалізує низку проєктів з розробки реєстрів на платформі «Дія.Engine», завдяки якій можна створювати державні реєстри і керувати ними. Серед 50 реєстрів, що розробляються на платформі, відомство вже використовує або користуватиметься найближчим часом такими реєстрами:

  • реєстр осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг;
  • реєстр харчових добавок, харчових ароматизаторів та харчових ензимів;
  • державний реєстр дезінфекційних засобів;
  • система електронної нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію;
  • реєстр візитів осіб, що виявили бажання здійснити донацію крові та/або її компонентів;
  • реєстр ліцензій на провадження господарської діяльності із заготівлі та тестування донорської крові та компонентів крові незалежно від їх кінцевого призначення, переробки, зберігання, розподілу та реалізації донорської крові та компонентів крові, призначених для трансфузії.

«Згадана платформа значно полегшує процес створення реєстрів і керування ними, адже дає змогу держорганам розробляти реєстри різного рівня складності та автоматизовувати державні послуги та бази даних. Це прискорює і процес ухвалення рішень, для яких невід’ємною передумовою є аналіз даних з реєстрів. Наразі уже 20 міністерств та центральних органів виконавчої влади використовують платформу «Дія.Engine» для створення більш ніж 50 реєстрів і понад 100 державних послуг», — зазначають у Міністерстві.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті