Побачити аптеку зсередини? Німецькі фармацевти розробили для цього 3D-застосунок

10 Жовтня 2023 10:45 Поділитися

Кожна людина, навіть дитина, коли-небудь відвідувала аптеку та бачила фармацевтів, їх помічників, полиці та скляні шафи з ліками. А як виглядає все це влаштування з іншого боку першого столу?

Завдяки інтерактивному додатку тепер, принаймні, люди молодого віку з Німеччини, які обирають майбутню професію, зможуть  задовольнити свою цікавість у «віртуальній аптеці». Захопити потенційних фахівців та їх батьків фармацевтичною кар’єрою може бути важко. Визнаючи це, Федеральний союз німецьких асоціацій фармацевтів (Deutsche Apothekerverband — ABDA) на спеціальному сайті представив 3D-візуалізацію звичайної аптеки. Лише одним клацанням миші можна дізнаватися про звичайне облаштування та призначення асистентської, лабораторії, службово-побутових приміщень, виробничого та асептичного блоків, зони для зберігання, роботи з рецептами/дефектурою тощо. Короткі пояснювальні тести та відео надають цікаві та корисні факти про організацію робочого процесу. Тож, у «віртуальній аптеці» немає замкнених дверей: у будь-яке приміщення можна увійти цифровим способом і дізнатися, як їх використовують.

Які фахівці працюють в аптеці? У додатку також можна ознайомитися з представниками різних напрямів фармацевтичної діяльності: фармацевтом, фармацевтично-технічним асистентом (pharmazeutisch-technischen аssistent — PTA) та фармацевтично-комерційним працівником (pharmazeutisch-kaufmännische/r angestellte — PKA). За посиланням можна перейти на портал hochschulstart.de та подати заявку на навчання в німецьких університетах за однією з цих 3 спеціальностей.

Як зазначено у пресрелізі ABDA, найближчими місяцями «віртуальна аптека» розширюватиметься, адже залучення молодих талантів є найважливішою частиною забезпечення майбутнього та вимагає творчих рішень.

Студенти, зацікавлені в кар’єрі у фармацевтиці, мають чудові перспективи кар’єрного зростання. У 2022 р. в аптеках Німеччини працювало близько 159 тис осіб. До них належать близько 53 000 фармацевтів, 68 000 PTA та 32 000 PKA. Загальна кількість навчальних місць минулого року становила майже 8 тис.

За матеріалами www.abda.de; www.apotheken-karriere.de

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті