ХІТОЗАН-ГЕНТА — коли потрібна штучна шкіра

Хітозан — це полісахарид, виділений з панцира краба, істоти, що існує на нашій планеті понад 450 млн. років. При втраті клешні у крабів відростає нова кінцівка. Хітин — прямий продукт переробки панцирів, використовувався тибетськими медиками ще за 1,5 тис. років до н. е., про що є свідчення в легендарному китайському підручнику з сільського господарства, «написаному самим Богом землеробства». Використовуючи цей унікальний досвід природи ТОВ «Євразія» на базі власного виробництва спільно зі спеціалістами ДНЦЛЗ (м. Харків) створило штучну шкіру — ХІТОЗАН-ГЕНТА.

ХІТОЗАН-ГЕНТА — антибактеріальний та протизапальний засіб, який застосовують для лікування різноманітних уражень шкіри різного ступеня, а також в  косметології та багатьох інших галузях.

Плівкове хітозанове покриття рекомендовано також для лікування обморожень, трофічних виразок, ран, ускладнених цукровим діабетом, фурункульозів.

Плівка, що утворюється при нанесенні ХІТОЗАНУ-ГЕНТА, має кровозупинні, знеболювальні властивості, виконуючи роль людської шкіри.

Препарати хітозану вже декілька років з успіхом застосовують у Полтавській обласній клінічній лікарні (далі — ПОКЛ). Своїми міркуваннями та спостереженнями щодо практичної дії препарату поділився завідувач відділення судинної хірургії ПОКЛ ім. М.В. Скліфосовського Олександр Безкоровайний.

Олександре Михайловичу, в чому, на  вашу думку, унікальність препарату ХІТОЗАН-ГЕНТА?

— Його унікальність перш за все в тому, що це природний аналог людського колагену — речовини, з якої складається сполучна тканина організму людини.


Опіки людина частіше отримує у побуті, під час аварій на  виробництві, дорожньо-транспортних пригод тощо. У переважній більшості випадків йдеться про поверхневі опіки, але на великій площі. Закрити ці рани надзвичайно важливо, адже пацієнт з опіками гине насамперед через втрату вологи.

Коли уражену ділянку закрити препаратом, утворюється аналог шкіри, котрий фактично виконує функцію природного покриття. До речі, опіки чи інші рани, отримані у побуті й оброблені гелем, загоюються без рубця.

При опіку слід нанести препарат на уражену ділянку. При пораненні ножем чи іншим гострим предметом необхідно зупинити кров і покрити ранку ХІТОЗАНОМ-ГЕНТА. Препарат чинить ще й знеболювальну дію, тому після застосування вираженість болю зменшується. Загоєння ран при використанні цього засобу відбувається набагато швидше. Це перевірено неодноразово на  власному досвіді.

Чи можна застосовувати ХІТОЗАН-ГЕНТА в післяопераційний період?

— Так, він буде незамінним під час лікування хворих після оперативних втручань. Ним можна обробляти рани, щоб загоювалися без рубців. Аналоги для безрубцевого загоєння набагато дорожчі.

Згодні з думкою хірурга і виробники препарату — ТОВ «Євразія», вважаючи пріоритетним його доступність для українського споживача, тому що порівняно із закордонними аналогами, до складу яких входить хітозан, вартість цього лікарського засобу значно нижча.

Придбати препарат можна в аптеках ТОВ «ЄВРАЗІЯ», тел.:
(0532) 611-909, 611-901, 611-907
Також продукцію можна придбати в оптових компаніях: ТОВ «Вента ЛТД», ТОВ «Фалбі», ТОВ «Донфармхолдинг», ТОВ «Фітолек», ТОВ «Фармако», ТК «Віола», аптеки «Тріоль ЛТД», ТОВ «Галафарм», ТОВ «Мегадфарм». o

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті