Постанова КМУ від 19.12.2023 р. № 1324

20 Грудня 2023 4:00 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 19.12.2023 р. № 1324

Про внесення змін до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 р. № 491 «Деякі питання використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я» (Офіційний вісник України, 2022 р., № 39, ст. 2076; 2023 р., № 70, ст. 4066), зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр УкраїниД. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 19 грудня 2023 р. № 1324

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я

1.Абзац другий пункту 2 після слів «мобільних амбулаторій» доповнити словами «автономних джерел живлення (генераторів)», а після слів «(далі — медичне забезпечення)» словами «відповідно до номенклатури, затвердженої МОЗ, у тому числі на сплату податку на додану вартість, зборів та митних платежів, що включається до вартості медичного забезпечення».

2.Абзац третій пункту 4 після слів «до сфери управління МОЗ» доповнити словами «, з урахуванням потреб, зібраних від закладів охорони здоров’я, відповідно до номенклатури, затвердженої МОЗ, очікуваної вартості за одиницю предмета закупівлі з урахуванням орієнтовних строків поставки».

3.Пункт 9 доповнити абзацом такого змісту:

«Заявники, чиї пропозиції були подані на розгляд комісії, можуть представляти подану пропозицію та брати участь у засіданні комісії без права голосу.».

4.У пункті 14:

абзац другий підпункту 1 доповнити словами після слів «напряму використання коштів» доповнити словами «(крім напрямів використання коштів, визначених відповідно до абзаців другого та шостого пункту 2 цього Порядку, у разі розподілу коштів за такими напрямами на бюджетну програму МОЗ, за якою раніше вже здійснено розподіл за рішенням Кабінету Міністрів України)»;

підпункт 2 після слова «мережі» доповнити словами «після внесення Мінфіном в установленому порядку змін до розпису державного бюджету за пропозицією МОЗ, яка ґрунтується на рішенні Комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я. Разом з пропозиціями подається рішення Комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я, супровідні фінансово-економічні розрахунки та обґрунтування до таких пропозицій».

5.Пункт 20 після абзацу третього доповнити новим абзацом такого змісту:

«Кошти, отримані заявником від нарахованої пені та інших платежів, передбачених умовами договорів, зараховуються до державного бюджету.».

У зв’язку з цим абзац четвертий вважати абзацом п’ятим.

6.Доповнити Порядок пунктом 25 такого змісту:

«25. МОЗ може укладати договір про наміри із фізичними та юридичними особами приватного права та/або публічного права, які здійснюють добровільні внески (благодійні пожертви) на рахунок (далі — донори), до моменту перерахування коштів на рахунок у разі пропозиції щодо укладення такого договору від донора. Відповідно до договору можуть бути визначені/встановлені/заплановані дії донора, орієнтовні суми його перерахувань на рахунок, а також визначені напрями використання таких сум коштів відповідно до переліку першочергових потреб у сфері охорони здоров’я, затвердженого МОЗ.».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті