Сахароміцети буларді: історія відкриття

04 Січня 2024 5:40 Поділитися

Штам бактерій Saccharomyces Boulardii (сахароміцети буларді) є типовим штамом тропічних дріжджів та носить ім’я свого відкривача — французького мікробіолога Анрі Булара (Henry Boulard).

У 1923 р. в одній зі своїх поїздок до Індокитаю А. Булар звернув увагу, що місцеве населення вживає відвари зі шкірки лічі та мангостину для нейтралізації діареї та супутніх симптомів. Вивчаючи, в чому ж секрет такої дії, вчений виявив унікальні дріжджові бактерії, які чинять не лише антимікробну та антитоксичну дію, але й здатні відновлювати мікрофлору кишечнику, не припиняючи своєї дії навіть за підвищених температур, на відміну від інших пробіотиків.

Пізніше, повернувшись до Франції, вчений запатентував сахароміцети буларді як протидіарейний засіб.

Наразі добре вивчені його корисні для шлунково-кишкового тракту властивості, а безпека неодноразово доведена. Сахароміцети буларді посилюють імунітет, швидко усувають стан гострої діареї.

Медицині відомі корисні властивості сахароміцетів при цукровому діабеті та ожирінні. Профілактичне вживання сахароміцетів також знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Препарат найкраще проявив себе при лікуванні діареї та лямбліозу, а також при лікуванні грибкових інфекцій (кандидозі). Втім, є ще цілий спектр хвороб, у лікуванні яких, крім базової терапії, додають і сахароміцети буларді.

На сьогодні на українському ринку сахароміцети буларді представлені брендами Ентерол та Нормагут, які реалізуються у формі порошку для перорального застосування та капсул.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті