Постанова КМУ від 19.01.2024 р. № 64

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 19.01.2024 р. № 64

Про внесення змін до Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2013 р. № 333 (Офіційний вісник України, 2013 р., № 37, ст. 1303; 2015 р., № 24, ст. 659), зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр УкраїниД. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 19 січня 2024 р. № 64

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я

  1. Пункт 8 викласти в такій редакції:

«8. Електронні рецепти на препарати наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсори виписуються за правилами, встановленими МОЗ.

Форма спеціальних рецептурних бланків паперових рецептів на препарати наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсори, порядок їх придбання, ведення обліку, зберігання, знищення, а також правила оформлення таких рецептів встановлюються МОЗ.

Рецепти на препарати наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсори у фармацевтичних (аптечних) закладах обліковуються, зберігаються і знищуються в установленому МОЗ порядку.».

  1. У пункті 15 слова і цифри «до 31 березня» замінити словами і цифрами «до 31 січня».
  2. В абзаці першому пункту 17 слово «тримісячної» замінити словом «шестимісячної».
  3. У пункті 20 слова «на бланку рецептів» замінити словами «у рецепті».
  4. У пункті 22 слово «місячної» замінити словом «тримісячної».
  5. У пункті 27 слово «п’ятнадцятиденної» замінити словом «тридцятиденної».
  6. Абзац перший пункту 31 після слів «зареєстрованих в Україні» доповнити словами «автоматизованих або ручних».
  7. Пункт 32 викласти в такій редакції:

«32. У разі використання зареєстрованих в Україні автоматизованих дозуючих пристроїв журнал обліку на постах відділень лікувально-профілактичного закладу ведеться в електронній формі. Інформація про видані хворим рідкі форми препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів для перорального використання роздруковується після закінчення робочого дня, підписується відповідальним медичним працівником і зберігається в умовах, які забезпечують її повну схоронність.

Інформація про залишки препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у флаконах, вміст яких використано не повністю, станом на кінець робочого дня фіксується згідно з показниками спеціалізованого програмного забезпечення у журналі обліку.

У разі використання зареєстрованих в Україні ручних дозуючих пристроїв журнали обліку в кабінетах та/або на постах відділень лікувально-профілактичного закладу ведуться за формою, визначеною МОЗ.

Флакон, що використовується в дозуючому пристрої, вміст якого використаний не повністю та який підлягає використанню наступного разу, після закінчення робочого дня зберігається у сейфі або металевій шафі, що прикріплені до підлоги (стіни), на посту.».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті