Novo Nordisk приєднує Catalent, розширюючи виробництво

07 Лютого 2024 3:02 Поділитися

Данська фармацевтична компанія Novo Nordisk намагається значно розширити свої виробничі потужності, щоб задовольнити високий попит на препарати для лікування цукрового діабету та ожиріння.

Як оголосила «Novo Nordisk» 5 лютого, укладено угоду про придбання трьох заводів з виробництва кінцевої продукції за передоплату в 11 млрд дол. США  «Catalent, Inc.» (Catalent) — міжнародної контрактної розробницько-виробничої організації зі штаб-квартирою в Сомерсеті, Нью-Джерсі (США).

Згідно з умовами угоди, Novo Nordisk придбає три виробничі майданчики за передоплату в 11 млрд дол. Ці майданчики спеціалізуються на стерильному виробництві та розфасовці ліків. Вони розташовані в Ананьї (Італія), Брюсселі (Бельгія) та Блумінгтоні (Індіана, США). Загалом Catalent має штат понад 18 000 осіб, у тому числі 3000 дослідників. Її виробничі платформи на понад 50 глобальних підприємствах виробляють понад 80 млрд доз майже 8000 продуктів щорічно.

​Придбання буде завершено якнайшвидше після злиття Catalent і дочірньої компанії Novo Holdings, яке, як очікується, відбудеться наприкінці 2024 р. після виконання різних звичайних умов закриття, включаючи схвалення акціонерів Catalent і регуляторних органів.

Це дає змогу масштабно та швидко розширювати виробничі потужності, забезпечуючи майбутні додаткові можливості та гнучкість для існуючої мережі постачання Novo Nordisk. Очікується, що придбання поступово підвищить виробничу потужність Novo Nordisk з 2026 р. і надалі.

За матеріалами www.novonordisk.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті