Як штучний інтелект вплинув на фармацевтичну галузь?

05 Квітня 2024 2:57 Поділитися

Штучний інтелект (ШІ) революціонізує маркетинг та продаж у фармацевтичній галузі. ШІ стрімко змінює цю сферу, і маркетинг та продаж не є винятком. ШІ дає фармацевтичним компаніям нові можливості для кращого розуміння своїх клієнтів, персоналізації маркетингових кампаній та підвищення ефективності продажів.

З метою персоналізації маркетингових кампаній ШІ використовується для аналізу даних про лікарів та пацієнтів, щоб сегментувати аудиторію та створювати персоналізовані маркетингові кампанії. Алгоритми машинного навчання допомагають прогнозувати, які продукти та послуги зацікавлять конкретних осіб. Це призводить до більш ефективного використання маркетингових бюджетів та кращих результатів.

Крім того, ШІ використовується для аналізу даних про поведінку клієнтів, щоб зрозуміти їхні потреби та очікування. Алгоритми машинного навчання допомагають прогнозувати, які продукти та послуги знадобляться клієнтам у майбутньому. Це дозволяє фармацевтичним компаніям краще задовольняти потреби своїх клієнтів і пропонувати їм більш релевантні продукти та послуги.

Важливим напрямком також стало створення чат-ботів та віртуальних помічників. Наразі ШІ широко використовується для розробки чат-ботів та віртуальних помічників, які надають інформацію про ліки та відповідають на запитання пацієнтів. Це дає останнім можливість отримати необхідну інформацію швидко та легко, без потреби чекати на телефонній лінії або відвідувати лікаря. Чат-боти та віртуальні помічники також збирають дані про пацієнтів, які використовуються для покращення маркетингових кампаній та розробки нових продуктів та послуг.

Приклади використання ШІ в маркетингу та продажах:

  • використання ШІ для персоналізації маркетингових кампаній для лікарів. ШІ аналізує дані про рецепти, історії хвороби та інші фактори, щоб визначити, які лікарі найімовірніше зацікавляться певними продуктами;
  • використання алгоритмів машинного навчання для прогнозування попиту на препарати, що допомагає оптимізувати запаси та ланцюги постачання;
  • використання чат-ботів для надання інформації про ліки пацієнтам. Чат-бот може відповісти на запитання про дозування, побічні дії та інші фактори.

Тож швидкі зміни в методах просування лікарських засобів із використанням ШІ зумовлюють гонку «на адаптацію». Швидкість, з якою фармацевтична компанія зможе створити та масштабувати цінність свого продукту для пацієнтів, лікарів, фармацевтів та інших зацікавлених сторін, визначатиме її успіх у майбутньому. Ті, хто бояться змін, залишаться позаду.

Саме питанням використання ШІ та інших передових інформаційних інновацій у фармацевтичній галузі буде присвячена конференція Sales Force Effectiveness, що відбудеться 25 квітня в Києві та об’єднає професіоналів великої Фарми та інформаційних технологій.

Під час конференції ключові міжнародні гравці у сфері інновацій розглянуть такі теми:

  • Вплив ШI на фармацевтичну промисловість:
    • як ШІ може покращити процеси у фармацевтичній промисловості?
    • Використання аналітики та Big Data для досліджень та розробок.
    • Персоналізована медицина та ШІ.
  • Нове покоління технологічних інновацій:
    • найперспективніші технології для фармацевтичної індустрії.
    • Машинне навчання та ШІ у фармацевтичному виробництві та дослідженнях.
    • Безпека даних та конфіденційність.

Під час конференції ви зможете ознайомитися з успішними прикладами застосування ШІ та інноваційних цифрових технологій у фармацевтичній галузі та обговорити нестандартні кейси партнерів.

Не пропустіть цю унікальну можливість отримати знання, налагодити контакти та підготуватися до майбутнього у Великій Фармі!

Реєстрація за посиланням — PharmaEvent (proximaresearch.com).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті