Який стан підключення аптек до ЕСОЗ на Полтавщині? Інформує Держлікслужба

23 Квітня 2024 9:58 Поділитися

Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Полтавській обл. на виконання листа МОЗ України від 04.03.2024 р. № 28/9665/2-24 та доручення Держлікслужби від 26.03.2024 р. № 3006-001.1/004.0/17-24, а також з метою проведення комунікативно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства під час відпуску рецептурних ліків з аптек здійснено аналіз електронної карти місць відпуску лікарських засобів за еРецептом (далі — Дашборд).

За результатами аналізу встановлено, що станом на 02.04.2024 р. до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) не підключено або не повною мірою підключено 40 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з роздрібної торгівлі ліками на території Полтавської обл.

Вищезазначеним суб’єктам господарювання направлено листи-роз’яснення, що з 01.04.2023 р. підключення до ЕСОЗ є обов’язковою вимогою, яка закріплена Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) (далі — Ліцензійні умови).

Зокрема, Ліцензійними умовами визначено, що ліцензіат, який провадить господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, зобов’язаний:

  1. Дотримуватися вимог, визначених постановою КМУ від 25.04.2018 р. № 411.
  2. Зареєструватися в Реєстрі суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я центральної бази даних ЕСОЗ та забезпечити:
  • роботу з ЕСОЗ;
  • управління медичною інформацією та використання інших функціональних можливостей системи, які визначені законодавством як обов’язкові в процесі провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі ліками.

Разом з тим за результатами проведеного аналізу Дашборду встановлено, що станом на 22.04.2024 р. до ЕСОЗ підключено 94 суб’єкти господарювання, що провадять діяльність з роздрібної торгівлі ліками на території Полтавської обл.

«Надалі продовжується роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо підключення до ЕСОЗ та правил роботи з нею», — йдеться в повідомленні.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті