Стан клінічних випробувань ліків в Україні за І квартал 2024 р.

25 Квітня 2024 5:38 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) інформує, що з початку 2024 р. кількість заяв на проведення клінічних випробувань ліків в Україні зросла майже вдвічі.

Так, протягом січня–березня ДЕЦ отримано з Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України 14 заяв на проведення експертизи матеріалів клінічних випробувань (за аналогічний період 2023 р. — 8), з них 5 заяв надійшло від вітчизняних виробників.

Разом з тим не отримано жодного повідомлення про тимчасове призупинення клінічних випробувань, набору нових пацієнтів та/або проведення скринінгу, та/або рандомізації досліджуваних.

Серед інших позитивних тенденцій:

  • у І кварталі в Україні розпочато проведення 14 клінічних випробувань, зокрема у таких терапевтичних напрямках, як алергологія, неврологія, онкогематологія, біоеквівалентність, гастроентерологія/проктологія, ревматологія, онкоурологія, пульмонологія, інфекційні захворювання;
  • завдяки спонсорам відновлено залучення досліджуваних у 3 клінічні випробування;
  • повернулися із-за кордону в затверджені місця проведення випробувань в Україні 3 пацієнти за терапевтичною групою «Неврологія»;
  • рекомендовані до затвердження 62 місця проведення випробувань (у Києві та Київській обл., Львові, Вінниці, Івано-Франківську, Луцьку, Тернополі, Чернівцях, Черкасах, Дніпрі, Кропивницькому, Ужгороді, Одесі, Чернігові).

За звітний період ДЕЦ рекомендовано МОЗ України до затвердження проведення 10 клінічних випробувань (із них 2 — від вітчизняних виробників), а також 225 суттєвих поправок до протоколів.

Загалом на різних стадіях в Україні проводиться 400 клінічних випробувань, із них 309 — розпочатих, 91 — затверджене до проведення.

Детальніше про стан клінічних випробувань препаратів в Україні за І квартал 2024 р. можна дізнатися в Інформаційній довідці за посиланням.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами facebook.com/dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті