Розроблено зміни до Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення

02 Травня 2024 2:48 Поділитися

1 травня на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України для громадського обговорення оприлюднено проєкт наказу відомства, яким пропонується внести зміни до:

  • наказу МОЗ України від 08.2014 р. № 574 «Про затвердження Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін та форм декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб та виріб медичного призначення»;
  • наказу МОЗ України від 10.2022 р. № 1809 «Про референтне ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти».

Зокрема, пропонується змінити назву «Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін та форм декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб та виріб медичного призначення» (далі — Положення про реєстр), прибравши згадку про вироби медичного призначення, і замість слова «реєстр» використати слово «перелік».

Цю зміну розроблено з метою приведення у відповідність до чинного законодавства, згідно з яким наразі не здійснюється декларування оптово-відпускних цін на медичні вироби.

Відповідно, з Положення про реєстр пропонується виключити всі норми, що стосуються медичних виробів.

Водночас проєктом також передбачається, що Положення про реєстр не поширюватиметься на наркотичні і психотропні препарати, прекурсори, діючі речовини (субстанції), медичні гази та лікарські форми, які виготовляються в аптеках за рецептами лікарів (магістральними формулами) та на замовлення лікувально-профілактичних закладів.

Проєктом пропонується затвердити форму Переліку задекларованих оптово-відпускних цін на лікарські засоби (далі — перелік цін), що, як і раніше, формуватиме та вестиме МОЗ.

Крім цього, пропонується виключити норму, згідно з якою в разі необхідності внесення змін до переліку цін, окрім заяви, ще й подається копія реєстраційного посвідчення на цей препарат, засвідчена підписом заявника та скріплена печаткою (за наявності).

У разі затвердження документа він набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті