В Іспанії створюють спеціальний орган для протидії корупції в галузі охорони здоров’я

29 Квітня 2024 11:52 Поділитися

26 квітня міністерство охорони здоров’я (Ministerio de Sanidad) Іспанії опублікувало наказ про створення Обсерваторії проти шахрайства та корупції в галузі охорони здоров’я (Observatorio contra el Fraude y la Corrupción Sanitaria) — органу, який спеціально уповноважений здійснювати моніторинг і розробляти заходи профілактики, системи оповіщення та співпраці з іншими організаціями та установами.

Щодо передісторії пояснюють, що передбачувана корупційна змова під час закупівлі масок змусила нинішнього міністра охорони здоров’я Моніку Гарсію (Mónica García) аналізувати історію придбання її відомством медичних виробів під час пандемії. Під час виступу в Сенаті міністр визнала, що «робилися помилки» і «ціни на медичні товари були завищені». Враховуючи це, М. Гарсія оголосила, що міністерство охорони здоров’я створить стратегію проти корупції у сфері охорони здоров’я.

Крім того, міністр зазначила, що міністерство охорони здоров’я приєднається до Європейської мережі проти шахрайства та корупції (European Healthcare Fraud & Corruption Network), щоб посилити «зобов’язання» уряду Іспанії. У цьому сенсі голова відомства покладається на європейське співробітництво новоствореного Державного агентства охорони здоров’я (la Agencia Estatal de Salud Pública), яке, за її словами, «сприятиме захисту стратегічного резерву масок, вакцин чи респіраторів». Це організація покликана координувати ресурси всієї країни та бути інструментом, який виявляє та реагує на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров’я.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами gacetamedica.com, elpais.com, www.ehfcn.org, www.sanidad.gob.es;
фото: Моніка Гарсія під час пленарного засідання в Сенаті/EP

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті