Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. №1339-р

Про заходи щодо забезпечення стабілізації ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення

1. Звернутися до Національного банку з пропозицією щодо забезпечення через відкриті акціонерні товариства «Ощадбанк» та «Укрексімбанк» з метою кредитної підтримки виробників та суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову торгівлю лікарськими засобами і виробами медичного призначення, функціонування відкритих кредитних ліній, визначивши як пріоритетний напрям придбання валютних ресурсів за чинними зовнішньоекономічними договорами (контрактами).

2. МОЗ, Мінфіну та ДПА вжити заходів до невідкладного повернення виробникам лікарських засобів додаткових витрат, пов’язаних з підвищенням з 1 січня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення зазначених засобів.

3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям вжити заходів до зниження цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення суб’єктами господарювання, які здійснюють їх оптову і роздрібну торгівлю, до рівня цін станом на 1 жовтня 2008 року.

4. Держцінінспекції разом з Держлікінспекцією і ДПА забезпечити здійснення контролю за дотриманням державної дисципліни цін суб’єктами господарювання під час реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення відповідно до вимог законодавства.

Прем’єр-міністр України

Ю. Тимошенко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті