Торі обіцяють скоротити терміни схвалення нових препаратів

3 листопада «The Daily Telegraph» повідомила, що представник консервативної партії Великої Британії, член парламенту від округу Південний Кембріджшир (South Cambridgeshire) Ендрю Ланслі (Andrew Lansley) заявив, що торі готові піти на скорочення діючих термінів схвалення нових лікарських препаратів Національним інститутом здоров’я і якості медичної допомоги Великобританії (National Institute for Health and Clinical Excellence ― NICE).

Е. Ланслі відзначив, що обов’язок з доведення ефективності нового препарату потрібно перекласти з NICE на самого виробника. Таку ініціативу з боку торі Е. Ланслі пояснив тим, що нові лікарські засоби до англійських пацієнтів потрапляють через більш тривалий період, ніж до хворих інших європейських країн.

Консерватори також хочуть дозволити NICE при прийнятті рішення про схвалення препаратів враховувати не лише результати досліджень, але й їх соціальну значущість. «Ми повинні перейти до такої системи, при якій NICE полегшить доступ до кращих препаратів за найкоротший час», ― відзначив Е. Лінслі. Минулого тижня, наприклад, «The Daily Telegraph» повідомляла про те, що хворим на рак нирки довелося чекати на лікування близько місяця через затримку з прийняттям NICE нових керівних принципів, де було б зазначено про доцільність їх лікування новим препаратом.

За даними news.bbc.co.uk; www.telegraph.co.uk

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті