Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції (09.02.–15.02.2009 р.)

Як повідомляє Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій (УЦГ), на сьомому тижні 2009 р. в цілому у 10 контрольних містах статистичний показник зареєстрованої захворюваності зріс на 3,6% порівняно з попереднім тижнем. Епідемічний поріг перевищено лише у Вінниці — на 1,3%. Суттєве підвищення захворюваності спостерігалося у Харкові — на 35,5%, Донецьку — на 25,4% та Сімферополі — на 21,2%.

Серед дітей рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції в цілому по 10 містах зріс таким чином: вік до 2 років — на 4,5%, 3–6 років — на 0,2% та 7–14 років — на 0,6%.

Значно підвищився рівень захворюваності серед дітей віком 7–14 років у Харкові — на 154%, Сімферополі — на 29,3% та Донецьку — на 23,4%.

У Дніпропетровську було виділено 3 віруси грипу типу А, один з них належить до підтипу А(Н3N2). У Київській міській санітарно-епідеміологічній службі виділено 1 вірус грипу типу А. Проводиться робота щодо ідентифікації цих вірусів.

На цьому тижні в Україні збереже­ться тенденція до помірного зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.

За даними ВОЗ, інтенсивне підвищення захворюваності на грип реєструється в Швеції, Німеччині, Швейцарії та Австрії. Серед збудників переважають віруси грипу А(H3N2).

Прес-служба МОЗ України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті