Ціноутворення на лікарські засоби: проект постанови оновлено

24 лютого на офіційному сайті Міністерства економіки України було оприлюднено оновлений проект постанови КМУ щодо регулювання цін на основні лікарські засоби і вироби медичного призначення.

Нагадаємо, що в січні міністерством для публічного обговорення було розміщено проект постанови КМУ «Про регулювання цін на основні лікарські засоби і вироби медичного призначення» (див.?«Щотижневик АПТЕКА» № 4 (675) від 26.01.2009 р.). Пропозиції та зауваження, що надійшли, були обговорені на громадських слуханнях 16 лютого в Мін­економіки за участю представників органів виконавчої влади та учасників ринку фармацевтичної продукції.

Доопрацьований проект постанови КМУ «Деякі питання ціноутворення на лікарські засоби і вироби медичного призначення» (з текстом документа можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства економіки України www.me.gov.ua) дещо відрізняється від попереднього, а саме: пропонується МОЗ разом з Міністерством економіки України у місячний термін надати пропозиції щодо запровадження реєстрації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення; пропонується не запроваджувати обмеження на рівні 10% оптово-відпускної ціни надбавки на наркотичні засоби, психотропні речовини та медичні гази, що закуповуються державними та комунальними закладами охорони здоров’я за бюджетні кошти; визначено формули, за якими встановлюються закупівельна та роздрібна ціни на одиницю товару, для його подальшого продажу через аптечну мережу.

Розмір граничних надбавок для оптової та роздрібної ланок реалізації, порядок формування цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, щодо яких запроваджено державне регулювання, залишили без змін.

Передбачається, що реалізація постанови дозволить забезпечити населення, в першу чергу малозабезпечених та соціально незахищених громадян, основними лікарськими засобами і виробами медичного призначення за економічно обґрунтованими цінами.

За матеріалами www.me.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті