Державна митна служба УкраїниЛист від 16.09.2004 р. № 25/4-14-34/11306-ЕП

Начальникам митниць
Начальникам регіональних митниць

На запити митних органів щодо застосування пільг в  обкладенні податком на додану вартість виробів медичного призначення на підставі положень постанови Кабінету Міністрів України від 17.12.2003 № 1949 «Про перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» повідомляємо наступне.

Згідно з підпунктом 5.1.7 пункту 5.1 та пунктом 5.5 статті 5 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 № 168/97 звільнені від оподаткування операції з ввезення лікарських засобів та виробів медичного призначення, допущених до застосування в Україні за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2003 № 1949 затверджено перелік виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладення податком на додану вартість. Крім того, зазначеною постановою встановлені вимоги, дотримання яких має бути перевірене митними органами при здійсненні митного оформлення виробів медичного призначення, що імпортуються на митну територію України із застосуванням пільги по сплаті ПДВ. Зокрема, на деякі вироби медичного призначення має бути документальне підтвердження їх медичного використання та вони повинні мати відповідне маркування.

У роз’ясненнях, викладених у листі Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 14.09.2004 № 18.7131/18-18, зазначено, що від обкладення податком на додану вартість звільняються вироби медичного призначення, що входять до вищезазначеного переліку, за умови, що ці вироби є зареєстрованими у встановленому законодавством порядку, внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення в Україні, мають Свідоцтво про державну реєстрацію з вказанням коду згідно з УКТЗЕД та відповідне маркування. В маркуванні виробу медичного призначення мають бути зазначені номер Свідоцтва про державну реєстрацію такого виробу та дата його видачі.

Крім того, Свідоцтво про державну реєстрацію має містити запис «Зареєстровані в Україні та дозволені для застосування в медичній практиці».

Заступник Голови Служби ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?               ? А. Войцещук?

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті