Зміст номера #1302

30-річчя незалежності України: IPMA сердечно вітає кожного українця з Днем Незалежності та щиро бажає процвітання молодій європейській державі!

У переддень цього радісного свята IPMA як надійний партнер України хоче побажати українцям продовжувати розвиватися, впевнено крокуючи до поставленої мети, не зупиняючись ні на мить!

Соматулін Аутожель у терапії нейроендокринних пухлин: ефективність і безпека підтверджені в ряді клінічних випробувань

Нейроендокринні пухлини (НЕП) — гетерогенна група рідкісних, повільно прогресуючих пухлин, які походять з нейроендокринних клітин, що виконують регуляторну функцію і дифузно розташовані по всьому організму (Маркович А.А., Анциферов М.Б., 2015). Більше 60% пацієнтів на момент встановлення діагнозу мають вже поширений, метастатичний і неоперабельний процес. У таких випадках залежно від ступеня диференціювання пухлини для лікування використовується медикаментозна терапія. Згідно з діючими рекомендаціями Європейського товариства нейроендокринних пухлин (European Neuroendocrine Tumor Society — ENETS) 2016 р. для лікування поширених високодиференційованих НЕП G1 і G2 (індекс клітинної проліферації Ki67 — до 10%) у якості терапії першої лінії застосовуються аналоги соматостатину (Исянгулова А.З. и соавт., 2019).