Проект наказу МОЗ щодо переліку товарів, які можна реалізовувати в аптеках

Перелік товарів, які можна реалізовувати в аптекахМОЗ України на громадське обговорення винесено проект наказу «Про затвердження Переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи», запропонований Аптечною професійною асоціацією Украї­ни та опрацьований Координаційною радою з регуляторних питань фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я при МОЗ України.

На відміну від чинного наказу МОЗ від 26.11.2004 р. № 577 «Про затвердження переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи» до нового переліку увійшли ще медична техніка, оптика, прилади для контролю та регуляції мікроклімату середовища, пристрої для доочистки питної води, предмети догляду за немовлятами, що не зареєстровані як вироби медичного призначення, медична та фармацевтична література, спеціальний одяг для працівників медицини та фармації, товари для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Конкретизовано позиції «функціональні харчові продукти», «дієтичні добавки», «косметичні засоби», «предмети та засоби особистої гігієни».

Згідно з проектом придбання та торгівля зазначеними товарами має здійснюватися за умови забезпечення їм окремого від лікарських засобів зберігання та наявності свідоцтва про державну реєстрацію в Украї­ні чи санітарно-гігієнічного висновку МОЗ.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті