У 2018 р. Уряд виділить 11 млрд грн. на регіональні програми розвитку

31 Січня 2018 3:40 Поділитися

31 січня в ході засідання Уряд виділив на програми розвитку регіонів України 11 млрд грн. При цьому виокремивши пріоритетні програми. Зокрема, основну увагу планується приділяти якісному будівницт­ву дошкільних закладів та закладів професійно-технічної освіти, модернізації об’єктів екстреної медицини, критичної інфраструктури тощо.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, коментуючи необхідність розвит­ку екстреної медичної допомоги в регіонах, зауважив: «Люди мають отримати доступ до якісної екстреної медичної допомоги, тобто це автомобілі швидкої допомоги, реконструкція відділень. Треба поставити завдання на місцях, тому що обласні міські лікарні знаходяться в юрисдикції обласних і місцевих рад. Хочу зазначити — створіть нормальні умови для людей в лікарнях. Туалет, душ, нормальна палата і нормальна постільна білизна — це завдання місцевих бюд­жетів, на рахунках яких на кінець року було більше 50 млрд грн. І можна сьогодні провести якісні приклади тих територій, де вже ці проблеми вирішуються. Ми як Уряд будемо допомагати. Ми добудували в першу чергу «Охматдит». Ми даємо вам (прим. ред. — місцевим органам влади) можливість створити нові кардіоцентри. Ми забезпечимо фінансування безкоштовних ліків, а також тих лікувальних закладів у різних регіонах, які роками не добудовувалися: перинатальні центри, обласні лікарні. Ми це зробимо, але важливо створити нормальні умови перебування в лікарнях для людей».

Також В. Гройсман підкреслив, що в цьому році планується створити екстрену авіацію. «За ініціативою міністра внутрішніх справ ми зробимо екстрену авіацію в країні. Я думаю, що до кінця року ми такі підрозділи вже запустимо, у тому числі це стосуватиметься питання швидкого доставлення хворих, якщо це потрібно», — зауважив Прем’єр-міністр (прим. ред.: наразі державним бюджетом на 2018 р. не передбачено виділення коштів на створення такої авіації).

Також він наголосив на необхідності розбудови цифрової інфраструктури у зв’язку з відсутністю в певних куточках України доступу до мережі Інтернет. Тому Уряд планує підтримувати на місцевому рівні створення такої інфраструктури. «Формуйте програми інформатизації, ми готові в це інвестувати», — додав Голова Уряду.

Зауважимо, що відповідно до запровад­женої реформи охорони здоров’я для її пов­ної реалізації необхідне підключення закладів охорони здоров’я до мережі Інтернет. Окрім цього, МОЗ України планує запровадити й електронний рецепт, який, зокрема, удосконалить програму «Доступні ліки» та дозволить профільному міністерству відслідковувати статистику пацієнтів. Для цього 24 січня на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено відповідний проект документа щодо внесення необхідних змін для його запровадження.

Окрім цього, під час засідання було ухвалено план організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 19.10.2017 p. № 2168-VIII «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», який визначає державні фінансові гарантії надання необхідних пацієнтам послуг з медичного обслуговування та лікарських засобів за рахунок коштів Державного бюджету України за програмою медичних гарантій.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті