Закон України від 18 листопада 1997 р. № 642/97-ВР

05 Грудня 2011 4:00 Поділитися

ЗАКОН УКРАЇНИ

від 18 листопада 1997 р. № 642/97-ВР

«Про внесення змін до деяких законів України, що передбачають безспірне списання (стягнення) коштів з рахунків юридичних осіб та фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності у банках»

З метою обмеження застосування уповноваженими органами державної влади права безспірного списання (стягнення) коштів, що знаходяться на  рахунках юридичних осіб та фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності у банках, та у зв’язку з внесенням змін до статті 381 Цивільного кодексу Української РСР та до статті 24 Закону України «Про підприємства в Україні» Верховна Рада України постановляє:

I. Внести до деяких законів України такі зміни:

1. У частині першій статті 14 Закону України «Про ціни і ціноутворення» слова «у безспірному порядку» замінити словами «за рішенням суду (арбітражного суду)».

(Пункт 3 розділу I втрачає чинність на підставі Закону № 2210-III від 11.01.2001 – набирає чинності через рік після опублікування) 3. Пункт 3 статті 25 Закону України «Про обмеження монополізму та недопущення недобросовісної конкуренції у підприємницькій діяльності» викласти у такій редакції:

«3. У разі відмови підприємця від сплати штрафу та пені стягнення проводиться за рішенням суду (арбітражного суду)».

4. Друге речення частини четвертої статті 26 Закону України «Про об’єднання громадян» викласти у такій редакції: «Незаконні надходження вилучаються за рішенням суду у порядку, встановленому законом, і зараховуються до Державного бюджету України».

5. У пункті 6 статті 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» слово «безспірному» замінити словом «судовому».

6. У частині другій статті 35 Закону України «Про пожежну безпеку» слова «керівниками цих органів» замінити словами «у судовому порядку».

7. У частині п’ятій статті 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» слова «у безспірному порядку державною податковою інспекцією” замінити словами «у судовому порядку».

8. У частині третій статті 3 Закону України «Про відповідальність підприємств, їх об’єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування» слова «в безспірному порядку відповідною державною податковою інспекцією» замінити словами «за рішенням суду (арбітражного суду)».

9. У частині другій статті 7 Закону України «Про транспорт» слово «безакцептному» виключити.

10. У частині третій статті 31 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» слова «у безспірному» замінити словами «та пеню у судовому».

11. У абзаці шостому частини четвертої статті 27 Закону України «Про рекламу» слово «безакцептному» замінити словом «судовому».

12. У Законі України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»:

частину третю статті 11 викласти у такій редакції:

«Штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, стягуються у судовому порядку»;

частину шосту статті 12 виключити.

13. У статті 14 Закону України «Про державний матеріальний резерв» пункт 16 виключити.

У зв’язку з цим пункт 17 вважати пунктом 16.

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня опублікування.

2. Кабінету Міністрів України та Національному банку України у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом.

Президент України Л. Кучма
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*