На галузь охорони здоров’я очікують докорінні зміни?

27 Травня 2010 10:05 Поділитися

Українські парламентарі готують пакет законодавчих ініціатив, спрямованих на докорінні зміни системи охорони здоров’я. Про це повідомив Віктор Корж, народний депутат України від Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, який брав участь у розробці передвиборчої програми Віктора Януковича, Президента України, в частині, що стосується питань охорони здоров’я.

За словами В. Коржа, вирішальна роль в процесі реформування системи охорони здоров’я належить законопроекту про загальнообов’язкове державне медичне страхування та створенню відповідного медичного страхового фонду. За рахунок коштів зазначеного фонду громадяни отримають можливість фінансувати видатки на медикаменти та кваліфіковану медичну допомогу, а лікарі – гідну зарплатню. В Україні найвищий в Європі показник кількості лікарняних ліжок на душу населення, проте громадяни не мають можливості отримати якісну та доступну медичну допомогу. В свою чергу, зарплатня лікарів мізерна. Автори законодавчої ініціативи пропонують частину видатків, передбачених на фінансування майбутнього медичного страхового фонду, перекласти на державу. В. Корж прогнозує, що закон про загальнообов’язкове державне медичне страхування буде прийнято до кінця поточного року.

Крім того, у найближчий час Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я виступатиме з ініціативою щодо ліквідації відомчої системи лікувально-профілактичних закладів. На думку В. Коржа, така система призводить до дублювання функцій між закладами охорони здоров’я та розпорошення ресурсів в галузі.

За матеріалами www.unian.net, www.maup.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Виктор 28.05.2010 4:56
Энергию господина Коржа направить бы лучше на мирные цели. Например, на прополку каротошки...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті