СИНУПРЕТ® ЕКСТРАКТ


Що  потрібно знати про синусит?

Пазухи (лат. Sinus) — це порожнини у кістках. Синусит уражує слизову оболонку придаткових пазух носа (або навколоносних пазух), яка є продовженням слизової оболонки носа. У слизовій оболонці придаткових пазух виробляється секрет — слиз, що допомагає носовим ходам залишатися зволоженими та сприяє затриманню частинок бруду і мікробів. Накопичення слизу в пазухах може стати причиною запалення пазух. Досить часто синусит називають риносинуситом, оскільки запалення пазух майже завжди супроводжується запаленням слизової оболонки носа (риніт).

Короткі факти про синусит

  • Людина має 4 пари навколоносових пазух — верхньощелепні, або гайморові (розташовані в ділянці верхньої щелепи), лобові (у лобовій кістці), клиноподібні (у тілі клиноподібної кістки) і решітчасті комірки (решітчастого лабіринту).
  • Це поширене запалення придаткових пазух носа може бути гострим та хронічним, спричинятися вірусами, бактеріями, грибами.
  • Хронічний синусит може тривати більше 12 тиж.

Причини розвитку

У разі порушення процесу очищення пазух слиз накопичується, і це створює умови для розвитку гострого синуситу.

Запалення можуть викликати віруси, бактерії, гриби або алергія.

У більшості випадків причиною запального процесу є вірус. Рідше — інші чинники. Іноді накопичення слизу можуть спровокувати забруднюючі речовини у повітрі (хімічні речовини, викиди). У рідкісних випадках пазухи реагують на гриби (алергічний грибковий синусит).

Симптоми

Симптоми можуть відрізнятися залежно від тривалості та тяжкості захворювання. Закладеність носа, виділення з носа, кашель, біль у ділянці обличчя — якщо відмічають 2 або більше з цих симптомів, зелені або жовті виділення з носа, це може бути проявами гострого синуситу. Симптоми можуть супроводжуватися лихоманкою, слабкістю, головним болем.

Фактори ризику

Факторами розвитку синуситу можуть бути:

  • раніше перенесені інфекційні захворювання дихальних шляхів;
  • поліпи в носі;
  • ослаблений імунітет;
  • алергія на пил, пилок, шерсть тварин;
  • викривлення носової перегородки.

Типи синуситів

Гострий синусит є найбільш поширеним типом. Захворювання може тривати до 4 тиж. При хронічному синуситі симптоми можуть залишатися або неодноразово з’являтися знову протягом більше 12 тиж.

Лікування

Якщо симптоми зберігаються довше 7 днів, є висока температура тіла (більше 38 ºС), сильний головний біль, який не усувається, набряк навколо очей, необхідно обов’язково звернутися до лікаря. Якщо захворювання має бактеріальну етіологію, лікар може призначити антибіотик. У більшості випадків синусит має вірусну етіологію, тому антибіотики навряд допоможуть усунути симптоми.

Зазвичай лікування не обходиться без промивання пазух та очищення носових ходів солоною водою або сольовим розчином. Регулярне вживання рідини та уникнення перенапруження допоможуть швидше усунути симптоми. При вираженій закладеності носа порятунком можуть стати судинозвужувальні препарати, що випускаються у формі назальних крапель або спреїв. Та не варто ними зловживати та використовувати довго — вони викликають лише симптоматичне полегшення, не спричиняючи лікувального впливу, а в разі тривалого застосування поширеними побічними ефектами є сухість слизової оболонки носа і звикання.

При лікуванні синуситу важливо підібрати препарат комплексної дії, компоненти якого впливають на різні ланки запального процесу, сприяють зменшенню вираженості набряку і запалення, нормалізації в’язкості секрету, відновленню дренажу і вентиляції навколоносових пазух. У вирішенні цих завдань добре зарекомендували себе препарати, створені на основі рослинної сировини. Крім того, в усьому світі простежується тренд до екологічності та натуральності, який торкається найрізноманітніших аспектів життя, у тому числі і здоров’я. Серед препаратів для лікування риносинуситів увагу привертає бренд СИНУПРЕТ® відомого у всьому світі виробника препаратів на основі рослинних компонентів — компанії «Біонорика».

Для лікування гострих неускладнених риносинуситів створено СИНУПРЕТ® ЕКСТРАКТ з максимальною концентрацією для швидкої та потужної дії. Препарат представлено у формі таблеток для дорослих та дітей віком від 12 років. Рослинні компоненти, що входять до складу СИНУПРЕТ® ЕКСТРАКТ, виявляють комплексну активність: протизапальну, протинабрякову та секретолітичну.

Як вберегтися від захворювання?

Не забувайте про гігієну рук, уникайте тісного контакту з хворими на інфекційні респіраторні захворювання, використовуйте зволожувачі повітря, уникайте алергенів.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті