Столичні правоохоронці затримали осіб, які виготовляли та збували підроблені ліки

26 Березня 2020 12:36 Поділитися

25 березня 2020 р. за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 слідчі Головного управління національної поліції у місті Київ спільно з працівниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України ліквідували нелегальне виробництво лікарських засобів та затримали осіб, які налагодили їх збут на території Києва та інших міст України в особливо великих розмірах.

За інформацією пресслужби прокуратури м. Київ, підпільне виробництво здійснювалося в нежитловому приміщенні у м. Харків за допомогою спеціального устаткування. Готову продукцію зловмисники маркували назвами відомих українських виробників та реалізовували на території м. Київ, Київської та інших областей України через інтернет-магазини та поштові відділення.

«Під час проведення 16 санкціонованих обшуків за місцем виробництва, адресами проживання та в автомобілях фігурантів виявлено обладнання для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, близько півтисячі ампул з порошкоподібною речовиною білого кольору, фасувальний матеріал для готової продукції, чорнові записи та інші речові докази», — повідомляють у відомстві.

3 осіб, у тому числі організатора нелегального бізнесу, затримано. Наразі їм готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Слідчі та процесуальні дії тривають. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*