Необхідно посилити захист медичних працівників для уникнення посягань на їх життя та здоров’я — Максим Степанов

22 Грудня 2020 12:29 Поділитися

22 грудня під час брифінгу Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, звернув увагу, що 20 грудня в Києві молодий чоловік у стані алкогольного сп’яніння напав на бригаду екстреної медичної допомоги, яку викликали, аби надати йому ж медичну допомогу. Поліція затримала нападника, якому загрожує штраф або громадські роботи на строк до 200 год, або виправні роботи на строк до одного року.

За словами міністра, медичним працівникам має бути наданий статус, який є в журналістів, щодо виконання своїх обов’язків з метою збільшення відповідальності для осіб, які вчиняють протиправні дії по відношенню до медичних працівників. Для цього в Парламенті вже зареєстровано за № 3560 законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників» і в МОЗ розраховують на прийняття цього проєкту документа.

Міністерством розроблено також додаткові зміни до законодавства України, щоб національна поліція здійснювала супровід бригад екстреної медичної допомоги.

Окрім цього, М. Степанов повідомив, що 21 грудня Уряд прийняв постанову, яка передбачає продовження до 31 березня 2021 р. програми медичних гарантій (далі — ПМГ) в тому ж обсязі, який є на сьогодні. З 1 квітня 2021 р. очікується, що запрацює нова ПМГ з іншими пакетами послуг. Завдяки цьому на І кв. 2021 р. Національна служба здоров’я України подовжить дію договорів, які вже були укладені, в тому числі й на програму «Доступні ліки».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*