ПМГ–2021: на раннє виявлення та лікування онкопатології закладено понад 5 млрд грн

04 Лютого 2021 3:41 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) наголошує, що трансформація системи охорони здоров’я має поліпшити доступ українців до якісного лікування і знизити витрати родин. Завдяки впровадженню у 2020 р. Програми медичних гарантій (ПМГ) фінансування медичних закладів, що надають допомогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями, підвищилося на 70% порівняно з попереднім роком.

Більшість онкологічних лікарень, що підписали договори з НСЗУ, отримали більше фінансування за ПМГ, ніж за субвенцією у 2019 р., загалом на 2 млрд грн.

На сьогодні НСЗУ уклала договори за напрямом «Онкологія» зі 118 медичними закладами на загальну суму понад 4,27 млрд грн. Обстеження для раннього виявлення онкозахворювань є пріоритетними в програмі медичних гарантій. Це означає, що вони оплачуються закладу за підвищеним тарифом. За надання таких послуг НСЗУ виплатила медичним закладам понад 128,5 млн грн. Медичну допомогу безоплатно отримали понад 192 тис. пацієнтів.

Діагностика та лікування онкологічних хвороб залишається у фокусі уваги НСЗУ і на 2021 р. У ПМГ-2021 на лікування раку та ранню діагностику новоутворень загалом закладено понад 5 млрд грн.

Також передбачено підвищення тарифів на діагностику та хіміотерапевтичне й радіологічне лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями. З 1 квітня цього року тариф на спеціальне хіміотерапевтичне лікування становитиме 25 529 грн, тариф на спеціальне радіологічне лікування — 43 389 грн, до якого буде застосовано підвищувальний коефіцієнт 1,2 за наявність в закладі спеціалізованого обладнання.

У ПМГ на 2021 р. передбачено виділення окремого пакета — лікування та супровід дорослих та дітей з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в амбулаторних та стаціонарних умовах. Пацієнти з такими хворобами потребують спеціальних умов терапії, тривалого та дороговартісного лікування. Тариф за лікування одного пацієнта з онкогематологічними захворюваннями становитиме 54 493 грн, до якого застосовуються коригувальні коефіцієнти 3,008 за лікування дітей та 0,824 — дорослих.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті