Розпочалося бета-тестування COVID-сертифікатів на платформі Android

19 Серпня 2021 9:46 Поділитися

Міністерство цифрової трансформації України (далі — Мінцифра) повідомляє про початок тестування COVID-сертифікатів на платформі Android. Для цього Міністерство виконало всі вимоги, які висувалися компанією Google щодо вмісту, прав доступу до інформації, пов’язаної з COVID-19, зокрема в мобільних застосунках. Протестувати COVID-сертифікати в додатку «Дія» можуть українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 на території України.

У Мінцифрі нагадують, що минулого тижня розпочався останній технічний етап — під’єднання України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів Європейського Союзу — спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взає­мовизнання.

Окрім цього, ще Єврокомісія має прий­няти так званий «equivalency decision», тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей в ЄС.

COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в додатку «Дія». Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Також пізніше сертифікат можна буде згенерувати після отримання негативного результату тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції, або після нещодавно перенесеного захворювання на COVID-19.

Проєкт реалізований за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту «EU4DigitalUA: інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека» і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Зауважимо, що бета-тестування сертифікатів на iOS Мінцифри проводить ще з липня.

За матеріалами thedigital.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*