Розпочався останній етап під’єднання України до системи COVID-сертифікатів ЄС

11 Серпня 2021 2:31 Поділитися

МОЗ повідомляє про початок останнього етапу під’єднання України до системи COVID-сертифікатів Європейського Союзу (ЄС), тобто до спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взає­мовизнання.

Наголошується, що це паралельний крок з головною подією — політичною частиною взаємовизнання, а саме: прийняття Єврокомісією так званого equivalency decision, тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть використовуватися під час подорожей.

Також Україна реалізує процедуру взаємовизнання з Ізраїлем і в межах цього процесу надає консультаційну допомогу технічній команді Ізраїлю з досвіду інтеграції з ЄС.

Розробкою та технічною реалізацією зай­маються команди Міністерства цифрової трансформації України, МОЗ, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства закордонних справ України, Державної прикордонної служби України та Національної служби здоров’я України.

Проєкт реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що виконується Фондом «Східна Європа» та фінансується Республікою Швейцарія.

Нагадаємо, що минулого тижня COVID-сертифікати в застосунку «Дія» успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС. Представники ЄС високо оцінили строки реалізації, точність та відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото thedigital.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті