Оскільки російське вторгнення триває, Roche, Teva та Novartis продовжують підтримувати Україну

31 Березня 2022 11:10 Поділитися

Швейцарська фармацевтична компанія Roche у заявила, що додатково передасть Україні лікарські засоби та діагностичні системи, включаючи 150 тис. упаковок антибіотиків, які компанія раніше обіцяла передати. Компанія додає до своїх зобов’язань ще 4600 упаковок спеціалізованих лікарських засобів для лікування грипу, ревматоїдного артриту, спінальної м’язової атрофії та різних видів раку.

Компанія також передає реагенти та витратні матеріали для автоматичного тестування «до 120 тис. донорів крові та 31 тис. одиниць засобів для управління цукровим діабетом».

Roche повідомила, що прагне задовольнити потребу у лікарських засобах виробництва компанії та діагностичних системах в Україні за наявності такої можливості. Компанія підтримує зв’язок із кількома глобальними та локальними партнерами, а також благодійними організаціями, щоб зрозуміти, як найкраще продовжувати підтримувати людей України медичними товарами.

Крім того, Roche створила багатомовну глобальну «гарячу лінію» для інформування та підтримки пацієнтів та медичних працівників +36 (146) 182-58. Також пацієнти можуть зв’язатися за допомогою електронної пошти: [email protected] або WhatsApp та SMS на +  36 (707) 177-394.

Виробник генеричних препаратів Teva Pharmaceutical, зі свого боку, пообіцяла виділити для України життєво необхідні лікарські засоби на понад 11 млн дол. США для терапії гострих станів в рамках гуманітарної підтримки українських біженців.

Зокрема, Teva передасть близько 27 млн доз лікарських засобів (1,3 млн упаковок) на суму понад 10,8 млн дол. (виходячи з оптової вартості). Більшість цих пожертв зроблено разом із довгостроковим партнером Teva Direct Relief. Багато з тих лікарських засобів, що були надані компанією, входять до списку життєво необхідних лікарських засобів ВООЗ. Вони включають антибіотики, препарати для лікування респіраторних захворювань тощо.

Крім того, Teva передала понад 25 тис. упаковок антибіотиків на суму близько 180 тис. дол. ізраїльській некомерційній організації з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях United Hatzalah. Ця допомога надана спеціально для підтримки таборів біженців і польових госпіталів на кордонах України.

Novartis доставила вже понад 600 тис. упаковок антибіотиків, знеболювальних, серцево-судинних та протионкологічних препаратів, щоб «підтримувати постачання для тих, хто покладається на ці препарати в Україні та в прикордонних районах, де люди перебувають в пошуках притулку».

Компанія також пожертвувала початкові 3 млн дол благодійним організаціям, які підтримують біженців і переміщених осіб в Україні та сусідніх країнах.

Novartis продовжує підтримувати співробітників та їхні сім’ї в Україні, а також тих, хто покинув країну. Novartis буде продовжувати вносити свій внесок у гуманітарні зусилля в країні.

Що стосується російського бізнесу, Novartis все ще прагне надавати доступ до своїх лікарських засобів у кожній країні, де вона працює. У той же час Novartis ретельно дотримується міжнародних санкцій, запроваджених проти росії. Швейцарський виробник лікарських засобів призупинив капіталовкладення, рекламу в ЗМІ та інші промоційні заходи в країні-агресорі. Незважаючи на те що компанія зберігає доступ до своїх лікарських засобів у росії, компанія призупинила початок нових клінічних досліджень і зарахування нових учасників до існуючих досліджень.

За матеріалами www.fiercepharma.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті