У Харкові відновила роботу знищена росіянами «Аптека Центральна № 1»

30 Грудня 2022 12:45 Поділитися
На Майдані Конституції, 1 у Харкові відновила роботу «Аптека Центральна № 1», яка була значно пошкоджена та закрита після ракетної атаки росіян 2 березня.

Аптека знаходиться в Палаці праці, який є історичною пам’яткою міста, він збудований у 1916 р. видатним архітектором Іполітом Претро. Аптека відкрилася в історичній локації в 1999 р., заклад пропрацював майже 23 роки, допоки не прийшов «рускій мір».

«Почався справжній жах. Аптеку завалило, стеля впала, все засипало уламками, пилом, упаковками з ліками, — розповідає Яна Стрілець, завідувач однієї з харківських «Аптек оптових цін», яка того дня серед інших долучилася до допомоги колегам в «Аптеці Центральна № 1» і стала свідком атаки. — Вибило вікна та двері. Я приймала товар за другою касою і в одну мить опинилася на підлозі. Другої каси, комп’ютера, ящика для грошей взагалі не було, прилавок з касою вибило і на мене почали падати ящики з ампулами».

З Яною на зміні працювали іще двоє фармацевтів Аптечної мережі «9-1-1» — Ніна Жук і Людмила Потабрик. Вони отримали тяжкі поранення і пройшли довгий шлях до одужання.

Аптечна мережа «9-1-1» зробила все, щоб історія «Аптеки Центральної № 1» не завершилася. Відбудова приміщення тривала довгі місяці, аби наблизити момент відкриття, на допомогу колегам прийшли фармацевти з інших аптек мережі, щоб прийняти товар і виставити його на полиці. Ліки в обстрілюваному Харкові знайти було також непросто.

21 грудня аптека нарешті знову відчинила свої двері для харків’ян. Тут працює програма «Доступні ліки» і можна придбати препарати за електронним рецептом. У Харкові й досі неспокійно, попри це фармацевти щодня з 8:00 до 19:00 обслуговують відвідувачів.

Саме так виглядає незламність!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті