ІМУНОГЛОБУЛІН АНТИЦИТОМЕГАЛОВІРУСНИЙ ЛЮДИНИ РІДКИЙ — перший вітчизняний імунобіологічний препарат для лікування цитомегаловірусної інфекції

Основою препарату ІМУНОГЛОБУЛІН АНТИЦИТОМЕГАЛОВІРУСНИЙ ЛЮДИНИ РІДКИЙ є імуноглобулін G (який фактично є сукупністю антитіл до збудників поширених інфекцій, що містяться у крові людини) — один з факторів специфічної імунної реакції організму. Особливістю препарату є високий титр антитіл до цитомегаловірусу.

Препарат одержують з донорської крові, перевіреної на відсутність антитіл до ВІЛ, вірусу гепатиту С та поверхневого антигену вірусу гепатиту В.

Препарат показаний для застосування при лікуванні гострої цитомегаловірусної інфекції:

· у жінок дітородного віку з обтяженим акушерським анамнезом (невиношування вагітності, загибель плода);

· у жінок з першою вагітністю для запобігання її перериванню;

· у дітей молодшого віку, народжених інфікованими матерями.

Препарат також можна застосовувати для підвищення неспецифічної резистентності організму в період реконвалесценції після гострих інфекцій із затяжним перебігом та для профілактики цитомегаловірусної інфекції при трансплантації органів і тканин.

Спосіб застосування та дози

Імуноглобулін вводять внутрішньом’язово. Забороняється вводити препарат внутрішньовенно!p_268_47_041200_Biofarma_.jpg (6141 bytes)

Для лікування цитомегаловірусної інфекції у жінок з обтяженим акушерським анамнезом та у дітей молодшого віку імуноглобулін вводять 4–5 разів з інтервалом 5 днів у дозі 1,5 мл (вміст 1 ампули).

Для підвищення резистентності організму в період реконвалесценції після гострих інфекційних хвороб із затяжним перебігом, в тому числі у разі пневмонії з затяжним перебігом, препарат вводять дорослим та дітям в разовій дозі 0,15–0,2 мл на 1 кг маси тіла. Кількість введень (до 4 ін’єкцій) визначає лікар, інтервали між ін’єкціями — 2–3 доби.

Після введення імуноглобуліну щеплення проти кору та епідемічного паротиту проводять не раніше ніж через 2–3 міс. Після вакцинації проти цих інфекцій імуноглобулін слід вводити не раніше ніж через 2 тиж. За необхідності більш раннього застосування імуноглобуліну вакцинацію проти кору або епідемічного паротиту слід повторити. Щеплення проти інших інфекцій можна провести в будь-який термін до або після введення імуноглобуліну.

Побічні ефекти

Реакції на введення імуноглобуліну, як правило, відсутні. У поодиноких випадках спостерігаються гіперемія шкіри у місці введення та підвищення температури тіла до 37,5 °С протягом першої доби. У деяких осіб зі зміненою реактивністю можуть розвинутися алергічні реакції, у винятково рідких випадках — анафілактичний шок. У зв’язку з цим особи, яким вводили препарат, повинні перебувати під медичним наглядом протягом 30 хв. Кімнати для проведення щеплень слід забезпечити засобами протишокової терапії.

Протипоказання

Введення імуноглобуліну протипоказане особам, в анамнезі яких є посилання на тяжкі алергічні реакції на введення білкових препаратів з крові людини. Хворим з алергічними захворюваннями чи з зазначенням про них в анамнезі в день введення імуноглобуліну та в наступні 3 доби рекомендується застосовувати антигістамінні препарати. Особам з імунопатологічними системними захворюваннями (хвороби крові, сполучної тканини, нефрит та ін.) імуноглобулін слід вводити на тлі відповідної терапії.

ІМУНОГЛОБУЛІН АНТИЦИТОМЕГАЛОВІРУСНИЙ ЛЮДИНИ РІДКИЙ випускається у формі розчину для ін’єкцій в ампулах по 1,5 мл (1 доза), 10 ампул в упаковці.

Виробник — Київське державне підприємство по виробництву бактерійних препаратів «Біофарма».

З питань придбання слід звертатися за тел./факс:
(044) 269-21-93; 261-15-39; 277-16-04; 277-61-04.
E-mail: [email protected]


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті