Сумські фармацевти про проект закону «Про лікарські засоби»

?

Обласне фармацевтичне управління Сумської облдержадміністрації, розглянувши та обговоривши проект закону «Про лікарські засоби», пропонує внести ряд змін та доповнень:

· Розділ І, ст. 2. Визначення терміну «Аптека» викласти в наступній редакції:

«Аптека — заклад охорони здоров’я, який функціонує з дозволу і під контролем державних органів та здійснює роздрібну та оптову реалізацію лікарських засобів за встановленими правилами».

Визначення терміну «Доступні препарати» виключити із законопроекту, оскільки це поняття потребує більш досконалої трактовки (де, ким, на яких умовах буде здійснюватися продаж доступних препаратів) і вносить плутанину в і без того недосконалу класифікацію рецептурних та безрецептурних препаратів.

· Розділ ІІІ, ст. 13. Останній абзац пропонуємо виключити. На даний час вітчизняні виробники не в змозі виробляти розчини для інфузій у повному асортименті і забезпечити ними населення та лікувально-профілактичні установи, виготовлення стерильних розчинів в умовах аптеки (а також внутрішньоаптечних заготовок, фасовок) є невід’ємною складовою лікувального процесу.

· Розділ IV, ст. 17. В абзаці, який починається словами: «Посадові особи органів державного контролю в межах компетенції, визначеної законодавством, мають право», підпункт «відбирати зразки лікарських засобів для лабораторної перевірки їх якості…» доповнити словами: «… у випадку виникнення сумніву щодо їх якості».

· Розділ VI, ст. 22. Пункт 3 виключити, оскільки аптечні заклади не можуть бути конкурентами оптових фірм. Дотримання належних умов зберігання лікарських засобів та системи контролю їх якості від отримання препаратів до кінцевого споживання можливе лише в аптечних закладах.

· Розділ VI, ст. 23. Внести зміни в останнє речення 6-го абзацу («Аптечні пункти та аптечні кіоски реалізують лише безрецептурні лікарські засоби»), виключивши з нього слова «аптечні пункти».

В.о. начальника фармуправління В.О. Степаненко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті