Державна митна служба УкраїниЛист від 19.07.2001 № 3/10-3555-ЕП

Начальникам регіональних митниць

Начальникам митниць?

ЩОДО МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

Листом Інформаційно-аналітичного митного управління Держмитслужби від 17.07.2001 № 31/23-19-420-ЕП на митниці надісланий Порядок ведення і використання міжвідомчої бази даних зареєстрованих в Україні лікарських засобів, затверджений спільним наказом МОЗ і Держмитслужби від 08.06.2001 № 224/387, який зареєстровано у Міністерстві юстиції 03.07.2001 за № 557/5748.

Надаємо роз’яснення до п. 3 зазначеного Порядку щодо використання міжвідомчої бази даних зареєстрованих в Україні лікарських засобів (далі — База даних) при здійсненні митного оформлення вантажів у митниці призначення.

Відповідно до ст. 17 закону України «Про лікарські засоби» на територію України можуть ввозитись лікарські засоби, зареєстровані в Україні. Зареєстровані лікарські засоби вносяться до Державного реєстру лікарських засобів. В електронному вигляді інформація, що міститься у цьому Державному реєстрі, заноситься в Базу даних.

Інспектор прикордонної митниці при ввезенні лікарського засобу на територію України обов’язково перевіряє його наявність у Базі даних. При цьому ідентичність лікарського засобу, заявленого митниці, має бути встановлена по всіх графах, передбачених цією Базою даних. Така ж перевірка проводиться інспектором митниці призначення при здійсненні митного оформлення зареєстрованих в Україні лікарських засобів.

Відсутність лікарського засобу у Базі даних є підставою для відмови у переміщенні його через митний кордон України та митному оформленні.

Заступник Голови Служби?

О. Шейко?

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті